shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00 дин.
View Cart Check Out

Vesti

NOVA POBEDA SREMICA

Ekipa iz grada na Begeju nije uspela da se revanšira Sremicama za poraz iz prvog dela šampionata jer je doživljen novi ovoga puta bolniji rezultatom 2:3. Četa trenera Pavlovića vodila je sa 2:1 u setovima i 3:1 u petom setu, ali je sve to prokockala i pognutih glava napustila Novu halu sportova u Zrenjaninu.

Prvi set je domaćin rutinski odigrao, nije ispuštao prednost. Asovi Marije Miljević i Milice Tošić su 8:6 pretvorili u 12:10 i odlazak na tehnički tajm aut. U nastavku proradio je blok domaćeg sastava Deurić i Džamić uz fantastičan prijem Zubac donosi nedostižnih 18:14, a poeni sa krajeva Tošić i Pavlović i konačnih 25:19. Drugi set donosi mnogo bolju igru gošći, a i mnogo grešaka Klečanki. Prijem je bio “blaga katastrofa” , pa ne čudi što Srem na tehnički tajm aut odlazi sa krucijalnih 12:4. Tek sredinom seta po neki poen Bogdanović i ulazak Tamare Miljević je malo pokrenuo domaćina, no Savović i Jovanović iskusno donose 25:11. Treći set je doneo preokrete. Prvo su gošće vodile zahvaljujući Savović i Andrić sa 6:5, no dug poen koji je za Klek osvojila Tošić dao je Bogdanovićki i drugaricama vetar u leđa. Razigrao se tandem srednjaka Džamić – Deurić i tandem primača Pavlović – Bogdanović, prvi tempo, blok i poeni sa krajeva u pravo vreme i semafor pokazuje 25:21. U četvrtom setu igrao je samo jedan tim, gostujući. Jovanović i Savović su pokazale da su klasa u ovoj ligi, rezultat je glasio 12:9, a onda i rutinska igra Andrić i Vasić za 19:15 i 25:15 i nerešenih 2:2 u setovima.
Peti set je doneo pravu dramu, na početku. Poveo je tim trenera Pavlovića sa 3:1 poenima Tošić, ali i sagoreo u želji za trijumfom. Zlatna izmena trenera Kapriša bila je Dunja Grabić koja je poenima sa kraja i blokom donela 8:4 za svoj sastav. Polako poen po poen Sremice su došle i do konačnih 15:8 i pokazale da su trenutno bolji tim od Kleka slavivši sa konačnih 3:2 u setovima.
ŽOK KLEK ZRENJANIN: M.Miljević 4, Džamić 17, Bogdanović 7, Deurić 5, T.Miljević 9, Pavlović 11, i Tošić 14 poena.
ŽOK Srem: Grabić 4, Savović 9, Roganović 1, Jovanović 11, Andrić 12, Živanović 14 i Vasić 10 poena.